TARTA CU FRUCTE

05.11.2013 14:29

INGREDIENTE:

Blat:

-         3 oua mari;

-         200 gr zahar;

-         200gr faina;

-         un plic zahar vanilat;

-         coaja de lamaie.

Crema:

-         un plic de budinca de vanilie;

-         ½ litru lapte;

-         2 linguri zahar.

Umplutura :

-         diferite fructe; pot fi fructe din compot sau proaspete la care se pot adauga si nuci.

-         un pliculet de gelatina pentru prajituri ;

-         frisca si inca 120gr lapte.

 

 

MOD DE PREPARARE :

Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina (blat de pandispan), se coace in tava speciala de tarta, tapetata.  POZA ….

Dupa ce blatul este copt se rastoarna pe un platou. Se lasa sa se racoreasca, si apoi se siropeaza cu cateva linguri de zeama de compot. Daca nu aveti compot, preparati pe foc un pic de sirop (apa si putin zahar).

Preparam budica, adica punem intr-o craticioara 2-3 linguri de lapte rece, amestecam cu praful de budinca si 2 linguri de zahar, iar dupa aceea turnam peste compozitie restul de lapte incalzit. Amestecam bine si punem pe foc mic, amestecand permanent pana se ingroasa. Aceasta compozitie o turnam peste blatul siropat (nu foarte tare). Cand inca este calda budinca se aseaza fructele intr-o anumita forma la care ne-am gandit anterior. Fiind calda budinca fructele se afunda putin in ea si arata foarte bine. Lasam sa se raceasca, si dupa aceea punem gelatina dizolvata. Dupa ce se raceste si gelatina ornam cu frisca, dupa cum doreste fiecare. POFTA BUNA !