SARATELE

12.11.2013 11:41

SARATELE (de la bunica)

 

INGREDIENTE:

-         200 gr unt;

-         200 gr telemea rasa;

-         100 gr smantana;

-         250 gr faina.

 

MOD DE PREPARARE:

Se lasa untul in bucatarie cateva ore, se amesteca bine cu telemeaua rasa, se adauga smantana si faina. Trebuie sa rezulte o coca care sa se poate intinde. Daca este prea moale se mai adauga faina, sau daca este prea tare se mai adauga un pic de smantana.

Se lasa la frigider cateva ore.

Din acest aluat se pot face diferite forme. Eu fac asa: intind pe planseu sau pe masa din bucatarie o foaie de grosimea aproximativ de 2-3mm, si tai (cu cutitul « ondulat » dreptunghiuri cam de 1-1,5cm/12cm. Se ung cu ou si se baga la cuptor in tava tapetata. Se coc foarte repede la temperatura de 150 grade, timp de 30 minute. Se servesc reci cu orice ocazie. POFTA BUNA !