PRAJITURA CU MAR, SCORTISOARA SI GEM DE MACESE
O PRAJITURA FOARTE BUNA - proba in - 25 OCTOMBRIE 2013
PRAJITURA CU MAR, SCORTISOARA SI GEM DE MACESE
CANTITATI:
- 5 oua;
- 250 g zahar;
- 250 g faina;
- 5-6 mere mari;
- 2 linguri scortisoara;
- 200 g gem de macese (se poate inlocui cu peltea de gutui);
- 100 g nuca prajita;
- un pachet praf de copt;
- nuca de cocos sau glazura de ciocolata.
MOD DE PREPARARE:
Se curata merele de coaja, se rad, se amesteca cu scortisoara si cu nuca prajita.
Separat se bat ouale cu zaharul, se adauga merele rase, faina si praful de copt. Se pune intr-o tava tapetata si se coace la temperatura de 150 grade, 50 de minute. Cand se scoate din cuptor se pune peste prajitura gemul de macese sau pelteua de gutui, se tapeteaza cu nuca de cocos. O lasam sa se raceasca si dupa aceea o taiem. POFTA BUNA !