PRAJITURA CU CREMA DE NESS
PRAJITURA CU CREMA DE NESS
INGREDIENTE: pentru o tava normala de prajituri (medie)
blat: 6 ouă , 140 g zahăr , 140 g nuci măcinate , 2 linguri faină , ½ praf de copt
crema: 200 g unt , 200g zahăr pudră , 2 galbenusuri, 2 linguri ness
glazura: nucă de cocos din belşug sau se poate prepara glazura din 1 cana zahar pudra , 5 linguri apa , 3 linguri cacao
MOD DE PREPARARE:
Blat :
Se bat cele 6 albusuri spuma cu zaharul , se adauga 4 galbenusuri (2 se pastreaza pentru crema), nuca macinata , faina si praful de copt(dizolvat in putin otet). Se intinde compozitia in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se coace la foc mediu , aproximativ 15 minute.
CREMA:
Se freaca untul spuma cu zaharul pudră, galbenusurile şi nessul.
GLAZURA:
Se pun pe foc ingredientele pentru glazura si cand amestecul a ajuns la consistenta smantanei, se ia de pe foc. Se raceste la temperatura camerei.
Dupa ce s-a racit blatul, se imbraca cu crema si se intinde glazura sau nuca de cocos din belsug (eu pun nuca de cocos). Se taie in rumburi/patrate , dupa preferinta.
Este o prajitura fina, eleganta, foarte gustoasa si cu multa trecere. POFTA BUNA !