PULPE DE PUI CU CARTOFI LA CUPTOR

07.01.2014 09:35

PULPE DE PUI CU CARTOFI LA CUPTOR

Cand nu ai timpul necesar pentru mancaruri sofisticate si totusi trebuie sa mananci, aceasta este mancarea ideala. Se face repede si usor. Cu o salata sau muraturi, depinde de sezon …. Foarte bun …

 

INGREDIENATE :

-         cateva pulpe de pui sau chiar numai ciocanele ;

-         5-6 cartofi de marime potrivita ;

-         sare ;

-         piper ;

-         2 foi dafin ;

-         2-3 linguri ulei;

-         foarte putina apa sau vin.

 

MOD DE PREPARARE :

            Se curata pulpele de impuritati (eventual fulgi sau pielita care curge), se spala, se sareaza, se pipereaza si se lasa cateva minute intr-un castron. In acest timp se curata cartofii, se spala, se taie in bucati mai mari, se sareaza si pipereaza. Se pune uleiul intr-o tava (este bine sa fie de teflon), se pun cartofii peste care se pun pulpele. Se pun si cele doua foi de dafin, iar peste fiecare pulpa punem cate o picatura de ulei si putina apa sau vin. Bagam tava la cuptor la temperatura de 200-220 grade timp de 60 minute. Cand sunt gata putem presara putin patrunjel verde. Pulpele sunt foarte crocante si bine facute. Se servesc cu orice fel de salata. POFTA BUNA !