PULPE DE PUI CU CARTOFI LA CUPTOR
PULPE DE PUI CU CARTOFI LA CUPTOR
Cand nu ai timpul necesar pentru mancaruri sofisticate si totusi trebuie sa mananci, aceasta este mancarea ideala. Se face repede si usor. Cu o salata sau muraturi, depinde de sezon …. Foarte bun …
INGREDIENATE :
- cateva pulpe de pui sau chiar numai ciocanele ;
- 5-6 cartofi de marime potrivita ;
- sare ;
- piper ;
- 2 foi dafin ;
- 2-3 linguri ulei;
- foarte putina apa sau vin.
MOD DE PREPARARE :
Se curata pulpele de impuritati (eventual fulgi sau pielita care curge), se spala, se sareaza, se pipereaza si se lasa cateva minute intr-un castron. In acest timp se curata cartofii, se spala, se taie in bucati mai mari, se sareaza si pipereaza. Se pune uleiul intr-o tava (este bine sa fie de teflon), se pun cartofii peste care se pun pulpele. Se pun si cele doua foi de dafin, iar peste fiecare pulpa punem cate o picatura de ulei si putina apa sau vin. Bagam tava la cuptor la temperatura de 200-220 grade timp de 60 minute. Cand sunt gata putem presara putin patrunjel verde. Pulpele sunt foarte crocante si bine facute. Se servesc cu orice fel de salata. POFTA BUNA !