FRIPTURA DE PORC LA CUPTOR

07.01.2014 10:06

FRIPTURA DE PORC LA CUPTOR

Bun de tot …..

Aceasta friptura o pregatesc de obicei iarna, cand este frig afara ….

INGREDIENTE :

  • 1kg cotlet de porc fara os ;
  • 100 ml ulei de floarea soarelui ;
  • sare ;
  • piper ;
  • 1-2 frunze de dafin ;
  • 100-150 ml apa ;
  • 100 ml vin alb.

MOD DE PREPARARE :

Pentru acesta friptura este bine sa folosim un vas cu capac pe care sa il bagam la cuptor. Se pune in vas 50 ml ulei, iar separat se spala bucata intreaga de muschi, se sareaza, se pipereaza si se aseaza in vas. Atentie ! Carnea isi va lua atata sare cat ii trebuie,  totusi nu trebuie sa exageram. Se adauga frunzele de dafin (daca dorin si alte condimente care ne plac), se stropeste cu inca 50ml de ulei, se adauga apa, se pune capacul si se baga la cuptor.

Se coace la foc potrivit (daca folosim cuptorul obisnuit al aragazului) cca o ora, dupa care se adauga vinul si se mai lasa la foc cca 10 minute. Daca folosim cuptor electric, se coace la o temperatura de 220 grade, timp de 50 minute dupa care punem vinul si mai lasam 10 minute. Asteptam sa se raceasca, dupa care scoatem friptura pe un platou din lemn si cu un cutit bine ascutit si mai lat, taiem muschiul in bucati potrivite pentru o portie. La servire putem sa mai incalzim friptura sau nu (dupa gust). Se poate servi cu orice fel de garnitura si cu orice fel de salata. Dar nelipsit sa fie vinul. POFTA BUNA !