FICAT DE PUI CU CEAPA

02.03.2015 21:17

FICAT DE PUI CU CEAPA

O mancare delicioasa ….foarte buna pentru copii si nu numai…

           

    Eu fac acest preparat asa: 0,750 -1 kg ficat proaspat de pui pe care il spalam bine, si il las putin la scurs. Separat toc 2-3 cepe mari, le pun in tiaie cu putin ulei si le las la foc mic pana se imnmoaie ceapa si se face aurie.

    Dupa aceea pun ficatul bine spalat, 2 frunze de dafin, putina apa rece (atentie – nu prea multa, daca mai trebuie mai punem pe parcurs), acopar cratita si las la foc mic cam o jumatate de ora. In acest timp toc cateva frunze de marar si patrunjel verde. Cand ficatul este fiert si apa suficient de scazuta, inchidem focul si potrivim de gust – saram, piperam (ficatul se sareaza dupa ce a fiert, altfel se intareste), punem verdeata si este gata. Este foate hranitor si bun pentru copii si nu numai. Se serveste cald cu piure, cartofi taranesti sau alta garnitura si bineinteles salata de legume. POFTA BUNA !