CIORBA CU FASOLE VERDE SI CARNE DE CURCAN
CIORBA CU FASOLE VERDE SI CARNE DE CURCAN
O ciorba foarte buna …..
INGREDIENTE:
- 1 ceapa;
- 2-3 morcovi;
- 2 patrunjei;
- ½ telina;
- 1 ardei gras;
- ¼ kg fasole verde;
- sare;
- cimbru;
- frunze de telina verde;
- 1 punga de carne de curcan pentru ciorba;
- suc de rosii;
- ½ l bors;
- 1 galbenus de ou;
- 200 gr smantana.
MOD DE PREPARARE:
Se spala bine carnea de curcan, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare la foc mic. Intre timp curatam, spalam si tocam marunt ceapa, morcovii, patrunjelul, telina, ardeiul gras. Dupa ce am luat spuma care s-a format si carnea a ajuns la punctul de fierbere, punem legumele peste carne si lasam sa fiarba la foc mic timp 15 minute, cu aproximatie. In aceasta perioada curatam fasolea verde daca este proaspata (fiind iarna, eu am pus congelata), o taiem in bucati cam de 2-3 cm (este mai estetica asa decat intreaga) si o punem in ciorba.
Lasam sa fiarba 1ora sau pana se fierbe carnea si fasolea, restul se fierb mai repede. Cand totul este aproape fiert punem 300gr suc de rosii si mai lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam borsul strecurat, poate mai putin de 1 l. Eu folosesc numai bors de Tecuci, consider ca este cel mai aproape de cel facut in casa.
Dupa ce am pus borsul lasam sa dea bine in fiert cateva clocote, potrivim gustul cu sare, dregem ciorba cu galbenus si smantana, punem verdeata tocata marunt si inchidem focul. Daca nu avem frunze de telina proaspete, putem sa folosim congelate sau puse in borcan cu sare. Eu asa am folosit, numai ca trebuie sa fim atenti la cantitatea de sare pe care o mai adaugam. Este foarte buna. POFTA BUNA !